Fuldslibning er en gulvafslibning helt i bund

Fuldslibning af et trægulv er en samlet betegnelse for en række delafslibninger. Her afslibes et trægulv eller en træflade fuldt ud, så den gamle gulvflade fjernes og trægulvet kommer til at fremstå helt ‘trærent’. Ordet ‘fuldslibning’ benyttes sjældent i daglig tale men indenfor gulvbranchen er det en normal betegnelse for en heldækkende gulvafslibning.

Hvad er fuldslibning af trægulve?

Fuldslibning er den samlede proces for gulvafslibning. Med andre ord en grovslibning, mellemslibning, finslibning og letslibning med forskellig kornet sandpapirEn gulvafslibning er ikke bare en enkelt gulvafslibning, men derimod en række afslibnings processer, som har en samlet betegnelse som hedder ‘fuldslibning’. Med dette menes, at ved at benytte forskellige slibeprocesser opnår man en samle afslibning som udfører det påtænkte, nemlig at fjerne den gamle og slidte overflade på trægulvet. Vi benytter forskellige former for afslibnings processer som hver især har sin helt egen funktion når det gælder afslibning af træ og trægulve. Om en fuldslibning er nødvendigt afhænger af gulvoverfladen og den påførte gulvbehandling samt ikke mindste gulvets beskaffenhed som må tages i betragtning. Her kan jeg kort fortælle hvad en fuldslibning består af:

  • Grovslibning (korn 24 – 40)
  • Mellemslibning (korn 60 – 80)
  • Finslibning (korn 100 – 120)

Herudover benyttes der polering af træ med slibenet eller endnu finere sandkorn afhængig af poleringens funktion. Et trægulv kan efterpoleres for at mellemslibe en gulvbehandling så der kan påføres en ny. Dette er ofte for at opfriske en eksisterende gulvbehandling, typisk lak eller olie.

Gulvafslibning og polering

Polering foretages med en polermaskine, en såkaldt ‘ rondelsliber’. Her benyttes et meget fint slibenet som er tilpasset gulvet og gulvets beskaffenhed. Nu vil den sidste finish blive tilført gulvet idet polering altid er den sidste proces som udføres. Den kan enten være den afsluttende slibning eller en polering af lud, sæbe eller olie. Et oliebehandlet trægulv kan poleres op og blive blankt med en efterpolering. Også andre gulvbelægninger end træ kan poleres, herunder marmorgulve, linoleums- og polishbehandlede gulvflader.

Kontakt os gerne og få flere oplysninger om fuldslibning og polering